Thursday, April 16, 2009

keJadian menaRik di Besout 2


untuk pengetahuan bersama! video ni aku dpt dari YDP Hidayat@Ketua Kampung Felda Besaout 2! he3~~~ video ni memaparkan saat2 genting , bagaimana kejadian memancing bertukar kepada kejadian ngeri! ui! takut juga aku (tersengih2). mest tak phm kan! takpela, bdk2 yg pegi program ari 2 mest phm pyn beb! sblm ako menceritakan kisah ini, ijinkan aku ketawa 10 harakat! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA~~ (moral: tak bgs ketawakan urg lain ni!). Kisah bermula......
masa 2 aku senang ati ~sangatlah~ bab dpt memancing, setelah sekian lama tak memancing!he3~~
aku tgk diorg kengkawan aku mcm best jak mancing ikang! aku pon join la! nafsu mancing menguasai diri ini!

video



aku mls la sebenarnya nak ceta pnjg2. bkn apa! bab menaip2 nie mmg aku lemah. kalo ikut standard ISO, JSU, JPU, JSJ, JPJ & seangkatannya aku mang tak layak la nak ikut bertanding menaik lelaju ni! he3~~meh aku ringkaskan kejadian tersebut!




diorg 2! ramai2 naik kat atas jeti! mn taknya roboh! runtuh! akibat dek kekejaman, kedegilan, keramai-ramaian memancingan! ha3~~~




kesian kaT jeTi ni! beliau teraniaya~~~
marilah kita sm2 mengucapkan takziah keatas beliau!












moral aku nak bgtaw d cnie! memancing 2 biarlah banyak bersabar! sbr itu separuh drpd man! eh!! ni slh skrip ke apa? he3~~sm2 kita muhasabah dr! ceramah la pulak!
neway aku sangat hepy dpt mancing, dpt ikang besang (besar), surylah! he3, br nak blajo ckp Ganu! cIk beliau mt mf byk2 kalo tatabahasa Ganu urg slh! byk lagi nak kungsi maklumat ni!
taPi kaming sun la! nanT smbg erk!





gosip wanita!

smBg puTum~~~


ceTa psL "NoName" da! skg jom ceTa psl aku dan kuaRga anGkat aku pLak! KejaDIan 2 br jak hapen! adalah 2 hari yang lepas! kaT seblah ne bajeT TiTle la kut!
kikiki~~~~









"MeNimba BakTi, MeNabur BakTi" itulah yg tertulis d blkgku! bg aku la kan, apa yg ako baktikan 1 jak pon, cat bata sepanjang kat tepi jln kg 2! 2 pon ms gotong royong! yang lain g motivasi, e2 plak d katakn menimba bakTi. ha3~~betulkah? tak taw la aku! tapi yang bestnya, aku, atan ngan kerul 1 kuarga angkt yg sm. kerja kitorng melantak jak kat umah 2! smpi ibu kitaorg krm mknan kalo g mn2! he3~~~ sayang ibU~~tema kaseh ibu!~~~muah!~~kikiki~~





ni lah ako & the geng bersaMa kuarga angkatku!

daRi kIri atas: Aku, kak Long, Angah,
daRi KIri bawah: atan+adik, Ibu, angah, keRul










dis is my home swet home! taklaH~~kikiki~~ nama ayah & ibu angKat aku!








untuk pengetahuan Am, budak ni tersangat2 la nakal, taPi dalam kenakalan beliau terselit jglah nak jadi bdk baik.(konon2nya la) he3~~~.

*p/s: tgk muka pon da tahu! konfim bdk naKal!


tangan jak "peace" taPi muka naK mkn urg!he3~~adik! aramaiTi!














mY teaM of GotOng & RoYong!
he3~~~teaM nie ngan semaNgaT meNGecaT 1 kg. eh! bkn! menGecaT baTuBata sePanjang tepi jalan!











bukTi kukuh! aku sgtlah bersungguh2 menjalankan tema 'MenabUr BakTi"..he3~~~












inilah hasil kerjaya ku! adoyai! emak antar jauh2 g bljr bkn g mengecat! kikiki~~~

*p/s moral: janGan mengira sangat!

saMbunG bAlik ceTa puTum~~~

ala~~ari Ne br nak stat smbg ceTa blog ne. Urang lain ari2 buat. takpela, skg da on9 blk.
ari ne, engat mo smbg ceta psl putum, tajuk pun da mang nak smbg psl putum.nanT2 jela k.
ako mo ceta dulu psl kusing! eh! bkn! kuTcing! eh! slh lagi! kucIng. bkn y kat Sarawak 2! taP sejenis speses yg ada 4 beautiful kaki's, ada 2 ear's baTman, 2 ais like caTwoman.~~~he3~~






jom berkenal-kenalan ngan beLiau!

kucIng ni d berI naMa 'NoName'. Lahir pada: hrm~~ntah! awg jmpa dkt longkang ari 2! (ntah bila, smpi rumah jak awg ngah mandkn beliau). no. Ic D20062028029. he3~~Makanan kegemaran Wiskes! (ada protin,karbohidrat, lemak & mcm2 lagi) ntah sepa yg beli!

Rasanya e2 jak kut yg bule di kungsi bersama cIk NoName!
kaLo ada sebaraNg cadanGan untuk nama beliau d alu-alukan~~~